Kóspallagi Ökotájház-projekt

Munktársaink a nagyvilágban - tapasztalatszerző utazások

2019. június 24. 19:54 - Anna Hernádi

Egyik munkatársunk a diplomáját megünneplendő részt vett a Közösségfejlesztők Egyesülete által szervezett tanulmányúton, melynek keretében Szombathelyen és környékén járt és derítette fel a közművelődés, a civil társadalom és a helyi nyilvánosság lehetőségeit és hasznos tapasztalatokkal tért haza, melyeket a Kóspallagi Ökotájház Projektben is tud és szeretne hasznosítani.

A tanulmányút során Gencsapátin járt, ahol a kistelepülés közösségi eseményeiről, társadalmi eseményiről beszélgetett a helyiekkel, a művelődési ház alkalmazottaival és a településvezetőivel. Herényben, Szombathely kertvárosi részén arról hallott, hogy hogyan válhat egy civil szervezet a helyi művelődés meghatározó elemévé és fő szervezőjévé. Nádasdon annak lehetett tanúja, hogyan válhat egy civil szerveződés a közösségi művelődés szervezőjévé és működtetőjévé és milyen utakon lehet jó kapcsolatot ápolni a helyi önkormányzattal és együttműködni a helyi ügyek érdekében. Oszkón a Hegypásztor Kör méltán híres munkáját ismerte meg és inpirálódott a hamarosan elérkező július 6-7-ei "Építsünk együtt! - 1. vályogos hétvége Kóspallagon" nevű programunkhoz.

Várunk Benneteket sok szeretettel az eseményünkön, beszélgessünk, kapcsolódjunk, építkezzünk. Szerintünk Kóspallag a világ közepe, remélük, minél többeteknek megmutathatjuk, miért érezzük így!

oszko.JPGA kép az Oszkói Szőlőhegyen készült

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kospallagiokotajhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8714908892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása